Joyce Hofman

Ik ben Joyce Hofman, 40 jaar oud, geboren in Rotterdam en momenteel met man en 2 kinderen woonachtig in het centrum van Amsterdam.

Ik ben in 2009 afgestudeerd als dierenarts paard en gezelschapsdieren.

De eerste jaren van mijn carrière heb ik waargenomen in verschillende praktijken in NL en een jaar in Suriname gewerkt.

Terug in NL ben ik in Amsterdam gaan werken, zowel in de praktijk waar ik nu eigenaar van ben als, als spoedarts bij het Medisch Centrum voor Dieren.

Mijn voorganger heeft onze praktijk meer dan 40 geleden opgezet. Ik heb het stokje 5 jaar geleden van hem overgenomen. We behandelen alleen gezelschapsdieren, waaronder ook vogels en exoten. Het leukst aan mijn werk vind ik de relatie met onze klanten. Het klantenbestand is enorm gevarieerd, met mensen die al 40 jaar bij ons komen, maar bv ook veel ‘ nieuwe Nederlanders’.  Deze diversiteit vind ik enorm inspirerend.

Ik werk momenteel 3 dagen per week als dierenarts en besteedt de rest van mijn tijd aan het management. Het laatste heb ik de afgelopen jaren als een enorme uitdaging ervaren. Niet alleen is het managen en ondernemen nog nieuw voor mij, we hebben als praktijk ook een enorm groei doorgemaakt. Zo zijn we van 8 naar 30 werknemers en van 1 naar 3 locaties gegaan.

Gelukkig heb een ik een geweldig team met veel ervaren dierenartsen en assistenten, waarvan sommige in het verleden zelf managementfuncties hebben gehad. We leren elke dag van elkaar en hoewel ik de enige eigenaar van de praktijk heb, voelt het nooit alsof ik er alleen voor sta.

Mijn werknemers zijn dan ook het grootste kapitaal van mijn bedrijf en ik wil er alles aan doen om ze gelukkig te maken in hun werk en samen met hen ons bedrijf verder te ontwikkelen.

Begin 2022 ben ik toegetreden tot het bestuur van de BPW. Gezien de huidige uitdagingen in onze sector lijkt het mij erg belangrijk dat werknemers en werkgevers zoveel mogelijk op 1 lijn zitten. Ik hoop daar op  deze manier aan bij te dragen.