Jaap Harkema

Mijn naam is Jaap Harkema en run samen met Pieter Feenstra de Dierenartsenpraktijk Bolsward. Bolsward is een stadje in Friesland tussen de afsluitdijk en Sneek, bekend van de Elfstedentocht .Het complete team bestaat uit nog 1 andere dierenarts in loondienst en 3 parttime assistentes. Zoals nog veel praktijken in Friesland is het nog een allround praktijk, dat wil zeggen een gemengde praktijk met vooral koeien en kleine huisdieren. Was het eerder een praktijk met 90 % grote huisdieren en 10 % klein, nu is deze verhouding 50-50 geworden.

Zelf wonen we in Tjerkwerd een gezellig klein dorpje tussen Bolsward en Workum ook aan de Elfstedentocht route.

Na mijn studie in Utrecht waar ik in 1986 afstudeerde heb ik eerst in Winsum (Gr) geassisteerd, waarna ik in 1988 in Bolsward kwam te werken. Na 3 praktijkpanden verder zitten we nu inmiddels in hartje Bolsward in het oude pand van de Friesland bank.

Ik hoop dat ik met mijn lidmaatschap een bijdrage kan leveren aan een stabiele CAO zowel voor dierenartsen als assistentes, zodat ons mooi beroep aantrekkelijk blijft. Dit heeft natuurlijk niet alleen met de beloning te maken maar ook met hoe de overheid ons beroep ziet en wat we zelf uitstralen. Een punt van zorg is in de toekomst is de invulling van de vacatures. Vooral in de buitengebieden (buiten de randstad) is het vinden van personeel een niet gemakkelijke opgave.

Ik ben sinds 2018 lid van de BPW en sinds kort (2022) ben ik penningmeester geworden. Een hele uitdaging om de begroting met alle andere bestuursleden elk jaar weer rond te krijgen!

Groet vanuit Tjerkwerd

Jaap Harkema