Han Neuteboom

Ik ben Han Neuteboom, op 28 november 1963 geboren in Sittard, alwaar mijn vader als all-round dierenarts werkzaam was. Nadat ik uitgeloot was voor de studie in Utrecht heb ik het eerste studiejaar in Gent gedaan, waarna ik alsnog inlootte en in Utrecht mijn studie heb voortgezet.

Na mijn afstuderen ben ik de eerste 2 jaren werkzaam geweest in het Westland en in Maastricht, waarna ik in Heythuysen (tussen Roermond en Weert) de gezelschapdierenkliniek gestart ben waar ik nog steeds met veel plezier werk. Naast mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik altijd ook bestuurlijke nevenfuncties gehad, oa in het Coöperatiebestuur van de AUV ten tijde van de verkoop aan Henry Schein/Dechra.

Ik vind het zeer waardevol dat er ook in onze branche een CAO van kracht is. Werkgevers en werknemers hebben daarmee over en weer helderheid over de vele aspecten die met een arbeidsovereenkomst te maken hebben. Dat bespaart werkgevers tijd (=geld) en zorgt voor duidelijkheid en rust. En tevens geeft het een professionele uitstraling aan onze branche, ook naar toekomstige werknemers.

Na het succesvol afsluiten van een CAO moet de aandacht al snel weer gaan naar de opvolgende CAO,  want het arbeidsvoorwaardenveld is continue in beweging, deels ook door externe factoren zoals bv wijzigingen in het pensioenstelsel. Een mooie klus om als bestuur, samen met de leden en overige partijen de schouders onder te zetten.