Karin van Heuven – van Kats

KvHvKNa in 1998 te zijn afgestudeerd in Utrecht, ben ik sindsdien praktiserend dierenarts landbouwhuisdieren in Dierenkliniek Deventer (een gemengde praktijk waar 12 dierenartsen gedifferentieerd werken). Sinds 15 jaar maak ik daar deel uit van de maatschap, die 4 jaar geleden is omgezet naar een BV. In deze onderneming stuur ik o.a. onze 4 landbouwhuisdieren-dierenartsen in loondienst aan.

Naast het zelfstandig ondernemerschap en het zeer veelzijdige werk als dierenarts in voornamelijk rundvee-sector, ben ik tevens erg geïnteresseerd in wat er buiten de dagelijkse praktijk om gaat en hier hoort uiteraard ook een goede CAO bij. Overleg en afspraken tussen werkgevers en werknemers zorgt immers voor een goed uitgangspunt bij contractbesprekingen en bij de juiste waardering van prestaties van dierenartsen in loondienst. Verder heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor mijn collega-dierenartsen en wil me graag inzetten ter bevordering van de positie van de dierenarts. Daarom ben ik eind 2013 lid van dit bestuur geworden. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met mountainbiken, wandelen met onze border terrier, lezen en het (laten) bouwen van een zelf ontworpen huis op het platteland in Overijssel.

Mijn bestuurlijke ervaring is onder andere gevormd tijdens mijn periode van 8 jaar als bestuurslid van de Groep Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren (en tevens hiervoor de Groep Practici Grote Huisdieren) van de KNMvD. In dit bestuur vervulde ik de rol van penningmeester, organiseerde ik jaarlijks het GGL-congres, heb zitting genomen in de Sociaal Economische Commissie van de KNMvD en heb mede hierdoor ook ervaring met financiële zaken. Daarnaast maak ik sinds september 2011 deel uit van het bestuur van ons pensioenfonds (SPD), welke ervaring ik ook goed kan gebruiken en toepassen in mijn bestuurswerk voor de BPW.