Ischa Swartz


Mijn naam is Ischa Swartz, en ik ben in 1999 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. De eerste vier jaar van mijn carrière ben ik in loondienst werkzaam geweest, waarvan de langste periode die bij het Dierenziekenhuis Rotterdam is geweest.

Hierna ben ik in 2004 voor mijzelf begonnen in Amsterdam met het Dierenziekenhuis Amsterdam. Dit bedrijf groeide erg snel, en in 2010 volgde het Dierenziekenhuis Haarlem. In 2012, opende ik mijn derde praktijk, het Dierenziekenhuis Utrecht. De naam van het bedrijf is toen Caressa Dierenziekenhuizen geworden, en sindsdien zijn er nog meerdere vestigingen bij gekomen. Caressa Dierenziekenhuizen is een bedrijf dat zich op de “hogere” veterinaire zorg voor gezelschapsdieren richt. Wij krijgen veel tweedelijns patiënten binnen onze klinieken.

Binnen Caressa Dierenziekenhuizen is mijn functie geleidelijk aan veranderd. Diergeneeskundig richt ik mij vooral op de echocardiografie, maar de taken als ondernemer en manager worden steeds uitgebreider en waarschijnlijk zal ik ook dit deel van de diergeneeskunde binnenkort moeten stoppen.

Eind 2013 ben ik aangetreden als secretaris van de BPW. Daarnaast doe ik namens de BPW met Jenny van de AWVN en één of twee medebestuursleden de cao onderhandelingen met de BPL, Vedias en de bonden.
Waarom ben ik bestuurslid geworden? Eigenlijk begon dit vooral toen Sjoerd van der Wardt mij vroeg. Ik vind dat je als dierenarts werkgever ook een bepaalde verantwoordelijkheid hebt. Niet alleen naar je bedrijf en werknemers, maar ook richting de sector. Daarom heb ik de functie aangenomen en span ik mij sindsdien in voor de belangen van de werkgevers in Nederland. En ik moet zeggen, ik vind de nevenfunctie erg leuk. De sfeer binnen het bestuur is leuk en tevens erg leerzaam. Daarom hoop ik dit nog meerdere jaren te kunnen doen!