Arjan den Hertog

Ik ben Arjan den Hertog , Geboren in Loenen aan de Vecht op 1 januari 1964. Na mijn middelbare school in Groningen ben ik Diergeneeskunde gaan studeren in Gent, België, van 1982 tot 1988.

Na mijn afstuderen heb ik eerst in enkele praktijken in Nederland waargenomen: Groningen, Hellevoetsluis en Helden –Panningen. Op 1 februari 1989 ben ik in Steenderen begonnen als allround dierenarts. Na 1 jaar ben ik daar geassocieerd in de toen nog driemanspraktijk. In 1999 is de praktijk gefuseerd met drie buurtpraktijken tot “de Graafschap Dierenartsen”. In totaal werken er nu 18 dierenartsen ondersteund door 35 assistentes. We hebben een dierenziekenhuis in Vorden en daaromheen nog 9 locaties. We werken gedifferentieerd overdag en in de diensten. LHD, GD en Paard.

In hou mij vooral bezig met melkkoeien , varkens en vele management taken binnen de praktijk. Personeelsmanagement heeft daar een groot aandeel en is naar mijn idee ook vaak uitdagend.

Ria en ik hebben in 2010 toen onze drie kinderen net het huis uit waren om te gaan studeren een grote boerderij gekocht en deze helemaal verbouwd. Daar kon ik een hoop energie kwijt  in eerst sloopwerk maar later ook timmer, schilder en kluswerk waar ik veel plezier aan beleef.

Naast mijn praktijkwerk ben ik jaren actief geweest als bestuurslid bij de KNMvD. In de jaren 1999-2002 als secretaris van de GPGH en later als voorzitter 2002-2005 en daarna als bestuurslid van het Bestuur van de KNMvD 2005-2008. Tevens ben ik bestuurslid van de DPD , de pensioenvereniging, geweest 2009-2015. Als bestuurder heb ik ook in vele commissies gezeten.

Vanaf 2013 zit ik nu in het bestuur van de BPW. Eerst als lid en sinds vorig jaar als voorzitter. Ik vind het leuk om samen met anderen iets op te bouwen, dat kan binnen de praktijk zijn door nieuwe uitdagingen op te pakken maar ook om samen met mede bestuursleden bijvoorbeeld weer een CAO tot stand te brengen waar de hele beroepsgroep zijn of haar voordeel mee kan doen.

Samen met anderen zoeken  naar een win win is de uitdaging voor mij als lid van een bestuur